/Autism Voice Line
Autism Voice Line 2020-03-17T13:42:54+02:00

Project Description

Consiliere psihologică on-line gratuită pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale

Ce probleme pot apărea în această perioadă?

 • Autism Voice, printr-o linie specială deschisă prin Skype, ajută familiile aflate în risc din pricina măsurilor sociale impuse, oferind RECOMANDĂRI pentru problemele cu care se confrunta părinții cu copii cu autism în această perioadă. O parte din problemele, de ordin atât social, cât și de sănătate psihico-emoțională, sunt cauzate de:

  • AUTOIZOLAREA IMPUSĂ de autorități

  • Dezinformărilor din social media

  • Izolarea copiilor cu nevoi speciale la domiciliu

  • Lipsa suportului fizic al specialiștilor în domeniu din cauza izolării la domiciliu

  • Anxietatea psiho-emoțională creată de starea socială actuală

  • Lipsa de terapii specializate a copiilor, ce se poate face doar 1 la 1 sau în grupuri mici.

 • Toate acestea, dar și alți factori specifici, pot afecta grav familiile și copiii cu autism sau tulburări. Oprirea lucrului cu un copil cu tulburări duce la stagnare sau chiar regres în recuperarea copilului, pierzându-se astfel luni de muncă.

  Mai mult, încă sunt mii de familii în țară care nu beneficiază de nici un suport specializat pentru copiii lor din lipsa de resurse, specialiști, informații. Autism Voice a lansat la începutul acestui an proiectul “Pass the Voice” (https://autismvoice.ro/portfolio-items/pass-the-voice/) prin care s-a dorit împuternicirea directă a părinților cu copii cu autism la nivel național, pentru ca aceștia să poată începe o formă de recuperare a copiilor lor direct de acasă prin training-uri intensive cu părinții.

  Din cauza riscurilor COVID-19, acest proiect a fost sistat. Alternativa a apărut sub forma acestei consilieri on-line, ce poate ajuta familiile măcar să beneficieze de suport psihic, moral.

Autism Voice Line – Consiliere psihologică on-line gratuită pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale

Anca Dumitrescu, Presedinte Autism Voice

Teodora, mamica de copil cu autism

Mihaela, mamica de copil cu autism

Fii alături de noi!