În noiembrie 2019 s-a lansat Mind Architect, un podcast despre neuroștiință și psihologie, aplicate în viața de zi cu zi. În aproape doi ani de la lansare, proiectul a crescut și s-a transformat într-un ecosistem de învățare, iar următorul pas a fost dezvoltarea acestuia acolo unde este cea mai mare nevoie: în școală.

A luat astfel naștere Neuroștiința la clasă, un proiect educațional care își propune să aducă neuroștiința și psihologia în fiecare sală de clasă din România. Misiunea sa e să scoată din sertar cunoașterea de sine și să o pună alături de caiet și stilou pe banca fiecărui elev și student din România.

  • Dar ce este neurostiinta? Și cum ne ajută aceasta în viața de zi cu zi?
  • De ce sunt esențiale aceste informații pentru copilul meu?
  • Cum se desfășoară programul Neurostiinta la clasă și ce schimbări aduce în viața elevilor, dar și a profesorilor și a noastră, părinții?
  • Ce ii face pe copii fericiți?

Acestea sunt probabil primele întrebări care îți vin în minte și Luciana Baicea va răspunde la toate în episodul de astăzi.

“Creierul nostru învață foarte mult în intervalul 7-25 de ani (de fapt, 0-25 de ani), iar singurul lucru pe care-l evaluăm noi este cât de bine a știut copilul fizică, istorie, geografie. Nu avem note pentru stimă de sine.

Trăim în perioada cu cea mai mare rată de anxietate, depresie și sinucideri la copii între 11 și 14 ani (după cum atrag atenția Gabor Maté și Gordon Neufeld în Cum să ne păstrăm copiii aproape). E ceva fundamental greșit în modul în care ne uităm la educație, într-o lume în care mintea și atenția copiilor sunt bombardate de mesaje și dispozitive și în care se compară zilnic cu cea mai bună versiune a tuturor oamenilor din jurul lor pe rețetele de social media.”, spune Paul Olteanu- fondator Mind Architect.

Dacă ești părinte sau profesor, această discuție, orchestrată cu măiestrie de către colega noastră, Nicoleta Mariana Orlea, îți va prezenta un “manual de utilizare” pentru unul dintre cele mai valoroase programe de dezvoltare personală din școlile românești.

Urmărește episodul pe canalul nostru de Youtube sau ascultă-l aici:

Despre ce mai vorbim în podcastul Eu Și Copilul Meu? 

Educație fără bullying. Mit sau realitate?

Copii și părinți afectați de criza din Ucraina

Urmăreste episoadele anterioare pe canalul nostru de Youtube: Autism Voice Romania

Urmărește-ne pe Facebook sau Instagram pentru a fi la curent cu aparițiile noilor episoade.