/Centrul OPEN
Centrul OPEN 2018-05-10T10:45:05+02:00

Primii pași se învață! La centrul Open fiecare copil învață să se integreze în lumea noastră!

Centrul OPEN este primul centru de terapie deschis de AUTISM VOICE, în anul 2010. Aici am amenajat cu drag, 7 camere minunate în care copiii cu tulburări din spectru autist (TSA) lucrează individual cu un terapeut specialist în evaluare psihologică și intervenție timpurie ABA. Camerele sunt dotate cu mobilierul adecvat și cu materialele de lucru care susțin continuu programele de terapie și cele de socializare.

Primul pas spre recuperarea unui copil cu tulburări comportamentale este diagnosticul, compus din evaluarea medicală și cea psihologică. La prima vizită la Centrul Open, fiecare copil este evaluat cu ajutorul testelor internaționale: Carolina, ADOS, NEPSY și ABLLS- R. La finalul evaluării, specialiștii AUTISM VOICE obțin o imagine exactă asupra dezvoltării copilului pe toate ariile de dezvoltare (limbaj, comunicare, cognitiv, autonomie, socializare) și asupra severității tulburărilor de comportament. Astfel, pornind de la rezultatele unei evaluări complexe și foarte corectă, terapeuții propun planul de intervenție, personalizat pe nevoile specifice fiecărui copil. La centrul Open, fiecare copil primește exact ajutorul de care are nevoie, conturându-i deja un viitor mai bun către dobândirea independenței și integrării în comunitate.

Terapeuții AUTISM VOICE sunt acreditați internațional de către BACB –  singura instituție de creditare a specialiștilor ABA din lume. Cărțile, studiile internaționale, cursurile de specializare, orele de supervizare și coordonare aflate toate sub îndrumarea Președintei Anca Dumitrescu- sunt activități continue care îi mențin pe specialiști la curent cu toate inovațiile din domeniu.

Tot la Centrul OPEN, și părintii fac primii pași spre invătarea metodei ABA, cu ajutorul workshopurilor pe care le organizăm gratuit pentru dânșii. Este esențial ca părinții să învețe metodele de comunicare și de interacțiune cu particularitaile comportamentale și emoționale ale copilului cu autism. Astfel, copilul beneficiază de continuitate și consecvență în relația cu adulții, atât acasă cât și în terapie. Echipa părinte-copil-terapeut este cea mai valoroasă resursă pentru recuperarea micuților cu autism. Călătoria terapeutică este una de durată dar este o experiență a reușitelor și a șanselor spre o viață armonioasă.

La final de drum, zâmbetul și independența copilului sunt tot ceea ce contează pentru noi!

Toate eforturile noastre sunt răsplătite de fiecare suflet salvat de la o viață în izolare!

Centrul Open este spațiul în care se construiesc vise și se muncește pentru împlinirea acestora!

Locație

Str Agricultori, nr 116A, Sector 2, București

(și sediu social)

0751 279 405 // contact@autismvoice.ro

 Vizitează și centrul:

Ce găsiți la Centrul OPEN
  • Evaluarea abilităților cu teste specifice: Carolina Curriculum, ADOS, NEPSY și ABLLS-R.
  • Stabilirea diagnosticului – etapă esențială în alegerea planului terapeutic adecvat.
  • Structurarea planului de terapie, în mod specific și personalizat– selectarea obiectivelor și programelor de terapie, în funcție de abilitățile copilului și de rezultatul evaluării inițiale.
  • Evaluarea funcționala – identificarea funcției comportamentelor problemă și selectarea tehnicilor specifice pentru modelare comportamentală.
  • Program individual de terapie – se lucrează 1:1, copil și terapeut.
  • Stabilirea obiectivelor pentru dezvoltarea abilităților sociale.
  • Dezvoltarea abilităților sociale în grupuri de terapie și interacțiune socială .
  • Consultanță continuă – supervizarea specializată a programului de terapie a copilului.
  • Evaluarea și monitorizarea activității din cadrul programului de grădiniță și școală.
  • Servicii de logopedie.
Cum arată Centrul OPEN