Activitatile din cadrul prooectului se vor derula pe tot parcursul anului 2022:

  • Ateliere saptamanale de socializare, psihoterapie, ludoterapie si arte pentru 200 de copii cu autism inscrisi deja in programele de recuperare din cadrul centrelor Autism Voice.

  • Realizarea gratuita a 200 de evaluari complexe, de specialitate, pentru 200 de copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 12 ani proveniti din medii dezavantajate sau cazuri sociale, suspecti de autism, si primirea unui plan de interventie cu recomandari initiale.

  • Crearea si distribuirea beneficiarilor proiectului a Kit-ul „Eu si copilul meu”, prima resursă Self-Help psiho-comportamental pediatric pentru acasă, in format fizic si digital, ce va contine filmări demonstrative, instrumente de lucru, monitorizare, s.a., prin care orice aparținător al unui copil cu tulburări să poată lucra singur cu acesta la domiciliu, pe parte de autonomie/socializare și pe modelarea comportamentală în mediul social sau public.

  • In plus, toti apartinatorii copiilor inscrisi deja in programele asociatiei, inclusiv in programul prezent, pot beneficia gratuit de participarea la training-urile Autism Voice marca „Pass the Voice” – program de training pentru parinti, pentru a asimila informatii utile despre aplicarea mai multor tipuri de interventii si instrumente la domiciliu. Inscrierile se pot face urmarind pagina de facebook a asociatiei Autism Voice.