/ABA Next Step
ABA Next Step 2019-10-01T14:34:22+02:00

ABA Next Step

Este un concept Autism Voice, special dezvoltat pentru a aborda dificultățile pe care copiii sau adolescentii cu tulburări de spectru austist le întâmpină zilnic, mai ales în mediile sociale sau la nivel emoțional.

„Copilul meu a terminat programul ABA, ce urmează?” este o întrebare foarte des întâlnită a părinților care au copii cu tulburări de spectru autist sau tulburări de comportament. Programul ABA NEXT STEP propune crearea unui mediu plăcut și confortabil, în care copilul va reuși să-și depășească dificultățile, alături de un psihoterapeut, care îl va ghida pas cu pas spre abilități sociale adecvate vârstei, reglare emoțională, depășirea stărilor de anxietate sau depresive, gestionarea stresului sau a tendințelor de izolare socială.

Ședințele de terapie cognitiv – comportamentală sunt o extensie a programului de terapie standard, care analizează într-o manieră aprofundată numeroasele variabile comportamentale, emoționale și cognitive responsabile de tulburările de neurodezvoltare.

Ce va înseamna pentru copil programul ABA Next Step:

 • Este școala de identificare a soluțiilor: în situații plăcute, de stres, conflictuale
 • Este ghidul lui personal care-l va ajuta să înțeleagă cum să socializeze și să comunice mai eficent, cum să ia decizii, cum să-și modeleze comportamentele care nu-l ajută
 • Fiecare ședință tratează subiecte și situații pe care copilul le întâlnește zi de zi – prietenie, reacții emoționale, anxietate, lipsă de flexibilitate
 • Ca obiectiv suprem, toți trebuie să știm ce să facem chiar și când nu știm ce să facem – practic, să reușim să luăm decizii care să ne ajute, care să ne dea un sentiment de siguranță, să acționăm, să fim flexibili și să reușim să urmărim oportunitățile sociale din jurul nostru.
 • Ariile pe care se focusează terapia cognitiv comportamentală:

  • conștientizarea gândurilor negative și identificarea emoțiilor asociate acestor gânduri

  • recunoașterea legăturii dintre gândire, emoție și comportament

  • găsirea soluțiilor și identificarea emoțiilor care se declanșează în urma gândurilor automate

  • abordări comportamentale adecvate în cadrul interacțiunilor sociale

  • gestionarea emoțiilor și expunerea la situații noi

  • destructurarea mediului în care copilul și-a dezvoltat comportamentele nepotrivite

Includerea orelor de psihoterapie în programul terapeutic al copilului cu tulburări de spectru autist este necesar pentru ca el să învețe noi abordări dezirabile în cadrul grupurilor sociale, conflictelor din familie, gestionarea emoțiilor și expunerea la experiențe noi ce presupun un grad mare de rigiditate din partea lor. Toate acestea întrunesc premizele pentru o dezvoltare armonioasă necesară școlarului mic, preadolescentului și adolescentului.

Din aceste motive, am inclus în lista noastră de servicii ABA Next Step – ședințe de psihoterapie care vor fi susținute de specialiștii cu experiență din centrele noastre.

Pentru programări și detalii:

Adriana Bosneaga
0756 678 219

adriana.popa@autismvoice.ro