//Claudia Matei
Claudia Matei 2019-05-06T00:44:46+02:00
Vicepreședinte, Psiholog, BCaBA

Bio

Claudia Matei este psiholog și vicepreședinte AUTISM VOICE. A terminat facultatea de Psihopedagogie Specială, apoi a urmat cursurile de specializare în analiză comportamentală aplicată, în cadrul Universității North Texas.

Deși studiile ne ajută să ne îmbunătățim performanțele profesionale și să trasăm standarde etice și calitative în terapia copiilor noștri, cea mai puternică motivație pentru a învăța ce înseamnă tulburările de spectru autist și pasiunea pentru analiza comportamentală se datorează primului baiețel care a început terapia împreună cu Claudia – un baiețel minunat, care o aștepta în fiecare zi cu un zâmbet de ștrengar, alerga spre dulapul cu materiale și jucării pentru a le așeza pe masă, și căruia îi plăceau la nebunie baloanele de săpun, literele și animalele.

În prezent, este consultant în analiză comportamentală și este implicată în proiectele AUTISM VOICE de formare a specialiștilor și cadrelor didactice, de implementare a noi servicii de terapie și de conștientizare a problematicii copiilor cu autism din perspectiva integrării sociale, precum și în campaniile de strângere de fonduri pentru programe educațioanale.

În opinia Claudiei, după aproape 10 ani de experiență, cele mai importante lucruri care rămân sunt primele cuvinte ale copiilor, fiecare zâmbet al părinților și oamenii frumoși de care suntem înconjurați.

AUTISM VOICE este locul în care zi de zi sunt mândră de copiii noștri, care-și fac prieteni noi la grupuri, la gradiniță sau la școală, care învață să se joace, de fiecare părinte care vrea să afle lucruri noi și care spune ”bravo!” copilului său.