//Traducem Biblia Terapeutilor in limba romana

Traducem Biblia Terapeutilor in limba romana

Analiza aplicata a comportamentuluiÎn 2015, AUTISM VOICE a obținut licența pentru traducerea și publicarea unei cărți de referință pentru terapeuți in limba romana- „Applied Behavior Analysis”. În prezent, în România nu există o lucrare la fel de amplă, ca reper în cercetare și tehnici de intervenție pentru specialiști, în analiza aplicată a comportamentului. Cartea stă la baza pregătirii celor care vor sa devină BCBA sau BCaBA și va fi publicată în 2016.

Applied Behavior Analysis, Second Edition, de John O. Cooper, Timothy E. Heron, William L. Heward, cuprinde 29 de capitole, în care sunt definite și explicate pe larg conceptele analizei aplicate a comportamentului, tehnici de intervenție precum întărirea diferențială, înlănțuire, modelare, extincție, imitație, modelul Verbal Behavior, intervenții bazate pe antecedent, tehnici de self-management și contracte de contingență, considerațiile etice care definesc acest domeniu și multe alte informații pentru specialiști.

Vă vom ține la curent cu evoluția proiectului și vă așteptăm la lansarea celei mai importante cărți de specialitate în analiza aplicată a comportamentului, din România.
Mulțumim colegilor BCBA și BCaBA implicați în proiect, în traducerea termenilor și revizuirea textelor!

2018-02-23T12:51:18+02:00