//Mama a doi copii cu tulburari din spectrul autist: „Cat timp voi fi aici, o sa incerc sa le aduc in jur oameni care ii iubesc si ii accepta”

Mama a doi copii cu tulburari din spectrul autist: „Cat timp voi fi aici, o sa incerc sa le aduc in jur oameni care ii iubesc si ii accepta”

marys_story

Tulburarile din spectrul autist sunt de cinci ori mai frecvente printre baieti (1 din 42) fata de fete (1 din 189). Studii facute in Asia, Europa si America de Nord au sabilit ca prevalenta autismului este de circa 1% din populatie.
Sunt insa familii in care ambii copii (si fata, si baiat) sunt afectati de tulburari din spectrul austist. Riscul unor parinti cu un copil cu autism de a avea un al doilea copil cu aceeasi problema variaza intre 2 si 18 la suta, conform datelor prezentate de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (http://www.cdc.gov/ncbddd/autism).

Elisabeth locuieste in SUA si are doi copii cu tulburari din pharmacy online spectrul autist. Ea a acceptat sa povesteasca despre lupta pe care o duce zi de zi pentru recuperarea copiilor ei. „Povestea noastra in lumea autismului a inceput acum peste 8 ani, cu nasterea lui Perry, fiul nostru. Primul lucru pe care l-am observat a fost ca nu putea sa stea intr-un loc. Nu manca, nu dormea, nu ne privea in ochi. In fiecare zi, recunosteam la el mai multe semne ale autismului: avea comportamente repetitive, nu vorbea…
La 15 luni, medicul a confirmat ceea ce parintii stiau deja: Perry canadian pharmacy avea autism. Am plans pe tot drumul spre casa, am plans alte zile la rand, sperand ca ii pot asigura tot ce are nevoie. Asigurarea medicala nu acoperea cele 40 de ore de terapie ABA recomandate. In plus, eram insarcinata cu fiica mea. Margeaux a avut de la nastere probleme cu somnul si mancarea. Nici ea nu putea sta intr-un loc, insa intr-un fel diferit de Perry.
La varsta de 12 luni, Margeaux a inceput terapia iar cea a lui Perry a continuat. Acum avem de urmat doua programe de terapie. Diagnosticul oficial al fetitei noastre este de sindrom Asperger si a fost pus abia la varsta de 5 ani.

In timp ce copiii obisnuiti isi programeaza activitati in afara scolii, copiii nostri isi traiesc viata facand zilnic terapie si incercan sa tina pacul. Insa pentru mine sunt un adevarat dar. Ca orice mama, le-as lua luptele si le-as duce eu. Speranta mea este ca intr-o zi vor trai intr-o lume in care vor fi acceptati si apreciati, in ciuda diferentelor. Cat modafinil timp voi fi aici, o sa incerc sa le aduc in jur oameni care ii iubesc si ii accepta in timp ce navigheaza prin lume, pentru ca autismul nu isi ia niciodata zi libera”.

Stasticici, cercetari si alte povesti ale persoanelor cu autism gasiti la urmatorul link:

http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/stories.html

 

2018-02-23T12:51:16+02:00