//Povestea primului copil diagnosticat cu autism: conduce, locuieste singur si are doua mari hobby-uri

Povestea primului copil diagnosticat cu autism: conduce, locuieste singur si are doua mari hobby-uri

Donald Grey Triplett a fost primul om din lume care a fost diagnosticat cu autism. In ciuda faptului ca a fost pe punctul de a fi abandonat, Donald, care a implinit recent 82 de ani, are o viata normala: locuieste singur, a invatat sa conduca si a vizitat numeroase tari pe cont propriu.
donald
Psihiatrul Leo Kanner a fost cel care a pus diagnosticul de „autism infantil” lui Donald, care mai tarziu s-a numit doar autism. Nascut in 1933, in Forest, Mississippi, Donald a avut norocul unei familii iubitoare si a unei comunitati care l-a sustinut. In primii ani din viata, Donald era retras, nu privea pe nimeni in ochi, nu raspundea cand era strigat, putea vorbi si mima cuvintele, insa mai degraba totul era un ecou a ceea ce auzea. Nu era interesat sa se joace cu alti copii si nu si-a ridicat privirea cand un Mos Craciun special costumat a fost adus pentru a-l surprinde.

Desi avea o memorie extraordinara si era extrem de inteligent, la recomandarea medicilor, Donald a fost internat la varsta de trei ani intr-o institutie de protectie, iar parintilor li s-a spus sa uite de el. Mama s-a incapatanat sa nu isi lase copilul, l-a vizitat periodic si la scurt timp s-a decis sa il ia inapoi acasa.

Astazi Donald este inca in viata, locuieste in propria casa (cea in care a crescut), intr-o comunitate sigura, unde toata lumea il stie, cu prieteni pe care ii viziteaza, cu o masina pe care o conduce chiar el, pentru a se putea deplasa mai usor, si cu un hobby pe care il urmeaza zilnic: golful. Asta cand nu isi urmeaza alt hobby important: calatoriile. Donald a calatorit singur prin toate statele din SUA si in cateva zeci de tari.

Donald are doua mari pasiuni: golful si calatoriile

Donald are doua mari pasiuni: golful si calatoriile

Povestea detaliata a lui Donald in articolul de pe pe site-ul bbc.com –http://www.bbc.com/news/magazine-35350880

2018-02-23T12:51:17+00:00