//5 prietene de care orice mamă are nevoie

5 prietene de care orice mamă are nevoie

Se spune că e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil, însă nu spune nimeni că ai nevoie și de un sat întreg ca să te ocupi de o mamă. Rolul de mamă îți dă foarte multe satisfacții, însă este de multe ori copleșitor.

Maternitatea este o perioadă de izolare pentru mamele care, chiar dacă ar avea alături un sat întreg care să se ocupe de copiii lor, tot s-ar simți singure.

Mamele au o mare nevoie de prieteni adevărați. Prieteni care să înțeleagă ce înseamnă să visezi luni de zile la o seară liniștită, fără copii, și apoi să îți lipsească atât de mult copiii când în sfârșit ai timp să ieși și tu o seară în oraș, încât să îți petreci toată seara vorbind doar despre ei.

Prieteni care să înțeleagă stările tale contradictorii și roller-coaster-ul emoțional prin care treci zilnic. Prieteni cu care să poți împărtăși lipsa de încredere în capacitățile tale intelectuale după luni de zile în care n-ai dormit suficient. Prieteni care să te înțeleagă, să te asculte fără să te judece și care să îți dea forța să mergi mai departe. Prieteni cu care să poți vorbi la nesfârșit despre copiii tăi, dar care să îți reamintească uneori că ești și tu o persoană, că ai și tu nevoile tale și că ești mult mai mult decât o mamă.

Și cine pot fi acești prieteni dacă nu tot mame, ca tine?

Fiecare mamă ar trebui să aibă propriul ei trib, așa că îți prezentăm cele 5 tipuri de prietene pe care fiecare mamă ar trebui să le aibă:

1. Antrenoarea – E prietena care te încurajează mereu să accepți provocări noi, care este mereu alături de tine pregătită să îți dea un brânci atunci când nu ai încredere în tine. E dinamică, insistentă, convingătoare, de acțiune, te forțează să renunți la pijamale și să ieși din casă la o cafea sau îți programează ședințe la sală sau la salon când simte că ești deprimată.

Ea este cea care sărbătorește orice mică victorie a ta, e cel mai mare fan al tău pe Facebook și crede în tine până la capătul pământului. O urăști când insistă, dar o iubești când te convinge să ieși din starea de letargie.

2. Mama Urs – E calda, e bună, are îmbrățisări pufoase și parfumate, o voce blândă și e pregătită în orice moment să îți asigure spatele. Te poți baza pe ea în orice moment, te apără în orice situație și nu te trădează niciodată. Te întreabă dacă ai mâncat, te hrănește la nevoie pentru că are mereu ceva bun pregătit în geantă, pe ea o suni atunci când ai probleme de orice fel. Are întotdeauna o vorbă bună pentru tine și o rețea imensă de cunoștințe care te pot scăpa din orice încurcătură.

3. Mama Terapeut – Este mereu dispusă să te asculte și te lasă să vorbești la nesfârșit despre problemele tale până le găsești singură soluție. Discuțiile lungi cu ea la telefon sau la cafea te vindecă și simți că ai putea să îi spui orice, n-o să te judece niciodată.

4. Mama Fun – Orice mamă are nevoie de o prietenă creativă, pusă mereu pe șotii. Copiii ei au mereu petreceri tematice, pe care copiii tăi le adoră. Are tot timpul idei de jocuri și de diverse activități distractive împreună cu copiii și alături de ea nu te plictisești niciodată. Te face să îți depășești limitele și te motivează să îți explorezi propria creativitate.

5. Prietena care NU e mamă – Orice mamă are nevoie de o prietenă care nu e mamă. O prietenă single și liberă, fără griji, cu program flexibil și povești despre aventuri scandaloase. Contrastul dintre voi te va face să îți amintești de latura ta sexy și feminină, dar și să îți apreciezi viața de familie pe care o ai acum.

Tu ai astfel de prietene? Mai ai și alte tipuri pe care vrei să le treci pe listă?

Cum ar fi să le faci un cadou de Moș Nicolae și să le inviți să vă petreceți o zi specială împreună la Conferința Empowering Mothers (https://empowering-mothers-conferences.com/ )? Vei întâlni la conferință “tribul” de care are nevoie orice mamă. Sunt mamele din Comunitatea Mamprenoare, femei ca și voi, care vă vor întâmpina cu îmbrățișări calde și parfumate, cu încurajări, cu sfaturi, cu distracție, cu terapie, cu cafea bună, dulciuri și snacks-uri. Vă garantăm o zi plină de emoție, conectare profundă, inspirație și motivație.

Ce trebuie să faci? Să faci o listă cu 4 prietene, le dai tag la postarea cu acest articol pe pagina de Facebook Mamprenoare (https://www.facebook.com/mamprenoare/ ) și noi îți vom trimite prin mesaj privat un cod special cu 20% reducere pentru 5 bilete la conferință! Cuponul poate fi folosit individual, de către fiecare prietenă în parte, sau poți să achiziționezi tu biletele pentru ele.

Agenda conferinței, detalii despre speakeri și bilete găsești pe https://empowering-mothers-conferences.com și pe pagina de Facebook Mamprenoare (https://www.facebook.com/mamprenoare/ ).

Vă așteptăm alături de noi!

Această conferință este posibilă datorită sponsorului nostru principal, BCR (https://www.bcr.ro/ro/scoala-de-bani ) și al partenerului media Forbes România.

Organizatori, Mamprenoare (https://mamprenoare.eu/ ) și FăBine.eu (https://fabine.eu/ ).

2019-12-04T11:33:17+02:00