Prima editie a Balului Bucuriei a fost un eveniment dedicat strangerii de fonduri in beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist aflati in grija Asociației Terapie Comportamentala Aplicata. Evenimentul a generat strangerea de fonduri in valoare de 40.000 de lei, proveniti din donatiile si sponsorizarile participantilor si invitatilor.
Aceasta suma va fi folosita in anul 2017 pentru a susține recuperarea copiilor cu autism cazuri sociale de la AUTISM VOICE și pentru achiziționarea de licențe pentru testul ADOS (instrument esențial de diagnostic pentru autism), astfel incat orice copil caz social, suspect de autism si indrumat catre centrele de terapie AUTISM VOICE, sa poata beneficia de evaluare și diagnosticare gratuite.
Evenimentul Balul Bucuriei a fost organizat de AUTISM VOICE, in parteneriat cu Palatul Ghica Tei, Teatrul National din Bucuresti si Fundatia Calea Victoriei. Peste 150 de persoane au participat la acesta seara de gala iar fondurile obtinute au provenit din cumpararea de catre participant de bilete la tombola organizata in cadrul evenimentului, din sponsorizări si donatii oferite de catre participanti, și dintr-o licitație cu obiecte donate de actorii Teatrului Național.
„Seara aceasta este despre copiii cu autism, despre parintii lor, si este despre dumneavoastra, toti cei care ajutati aceste destine”, a multumit Anca Dumitrescu, presedintele AUTISM VOICE, în mesajul sau de recunostinta adresat participantilor la Balului Bucuriei.
„Actorii TNB au acceptat fara nici o ezitare invitatia de a participa la acest eveniment special. Chiar si cei care nu au reusit sa participe prin prezenta, au inregistrat cate un mesaj care a fost transmis video la Balul Bucuriei. Intreaga echipa TNB a fost fericita ca a putut ajuta acest eveniment si spera sa continue colaborarea cu AUTISM VOICE pe termen lung atat in ceea ce priveste Balul Bucuriei, cat si in ceea ce priveste alte evenimente sau actiuni in beneficiul copiilor cu autism care sunt ingrijiti prin terapie la centrele asociatiei”, potrivit Departamentului Strategii Culturale si Comunicare TNB.
„Suntem onorati ca am fost invitati sa punem umarul in acest proiect curajos, derulat de oameni inimosi si dedicati si speram ca in fiecare an acest bal sa aduca bucurie copiilor si tuturor celor care doneaza pentru proiecte care schimba lumea in bine”, a declarat Sandra Ecobescu, Presedinte al Fundatiei Calea Victoriei.
Balul a fost deschis de cunoscuta actriță și cântăreața Tania Popa, urmata de momente deosebite realizate de artistii Magda Catone, Armand Calota, Eduard Adam, Lamia Beligan si Medeea Marinescu. Amfitrionul serii a fost cunoscuta prezentatoare de radio, Veronica Soare.
Momentele cele mai impresionante au fost reprezentatiile copiilor cu autism de la AUTISM VOICE, realizate impreuna cu copiii cu autism de la Asociatia Piano Therapy. “Va marturisesc ca nu mi-am putut imagina ca acest copii vor reusi sa recite poezie, sa cante colinde sau sa interpreteze melodii grele la pian, de Beethoven, Vivaldi sau Enescu”, a spus actorul Armand Calota, prezent la eveniment, care este implicat permanent in astfel de cauze umanitare.
Reprezentațiile artistice au continuat cu Symphactory Quartet și cu un concert extraordinar susținut de soprana Felicia Filip. Elite Bussines Woman, parteneri ai evenimentului, au sustinut un moment surpriza pentru asociatie, oferind una dintre cele mai inalte distinctii echipei AUTISM VOICE, declarata de catre acest forum al femeilor de afaceri drept “Asociatia Anului 2016″
Premiile din cadrul tombolei au fost puse la dispoziție de către susținătorii ATCA: Bookletta, Romartizanat, Bernschutz & Co, Istoriato, Chocolissimo, Broscuța Norocoasă, Lyria, Aliat Print, Cutia de Scrisori, cantareata Gabriela Costa, scriitoarea Liza Karan, violonista Gratiela Marineata, fotograful Cristina Anghel.
În cadrul balului, cei prezenti au putea savura produsele culinare oferite de catre Palatul Ghica Tei si Elegant Catering, prajituri si torturi alese puse la dispozitie de catre RAWZ si Solaris, și bautura oferita de catre Aqua Carpatica și Domeniile Samburești. Decorul si atmosfera au fost realizate prin intermediul Five’s, Absolute Events, Custom Paper Design.
Sponsorii evenimentului au fost Kaufland România, Nei, Maxim și Rodl & Partner.
Credit foto: Stefan Ovidiu
Despre ATCA
Înfiintată în 2008, Autism Voice , s-a stabilit rapid ca standard profesional în România prin serviciile de formare a terapeuților ABA și prin rezultatele remarcabile în programele de terapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.
Președintele asociației -Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat în terapia ABA. Principalul obiectiv al asociației este profesionalizarea personalului terapeutic implicat în recuperarea tulburărilor de dezvoltare . Acestia beneficiaza de cursuri de formare ca terapeuti ABA (Registred Behavior Tehnician) și de cursuri acreditate de Colegiul Psihologilor din România.
Totodată, expertiza și programele de colaborare cu universități și profesioniști din strainatate, a permis asociației să fie, din 2010, co-organizator al Conferinței Internaționale ABA la București.
Din 2015, AUTISM VOICE este acreditată ca furnizor de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție care acreditează practicienii ABA în lume. AUTISM VOICE este singura instituție din România care oferă analiștilor comportamentali cursuri de formare continuă acreditate de BACB, fiind co-organizator al Conferinței Internaționale ABA, eveniment acreditat la nivel internațional.
În 2010, AUTISM VOICE a deschis primul său centru de terapie pentru copiii cu autism (TSA) si pentru formarea specialistilor – ABA Academy, iar în 2015, a inaugurat al doilea centru de evaluare psihologică si terapie intensiva pentru copiii cu TSA – Centrul OPEN. Pregătirea personalului, supervizarea continuă a progresului acestora, implicarea echipei AUTISM VOICE și a familiilor în programul de recuperare a copiilor cu autism, au transformat centrele AUTISM VOICE în locuri de învățare si sprijin continuu pentru a oferi acestor copii o sansa mai buna la viata.