//Workshop International ABA – Lansare Cooper

Workshop International ABA – Lansare Cooper

„Cartea alba” a terapeutilor ABA s-a lansat in limba romana

Autism Voice a organizat weekendul trecut, in colaborare cu Universitatea din Bucuresti si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, workshop-ul international ABA sustinut de către autorii cartii „Applied Behavior Analysis”, John Cooper, Timothy E. Heron si William Heward, cu ocazia lansarii traducerii acesteia in limba romana. „Este un privilegiu acest parteneriat cu AUTISM VOICE. Ne dorim sa apropiem facultatea de asociatii”, a spus in deschiderea evenimentului de lansare prof. univ. dr. Florin Verza, prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din Bucuresti.

Aceasta carte este primul text academic de terapie comportamentala aplicata in limba romana, fiind necesara oricarui specialist care lucreaza in domeniu. „Este insa o carte utila si celor care lucreaza cu copii tipici, in scoli de masa. Lucrarea este de asemenea primul pas in dezvoltarea unui viitor program de formare in limba romana in domeniul analizei comportamentale”, a declarat presedintele AUTISM VOICE, Anca Dumitrescu. Cartea lansata duminica este la a doua editie si a fost actualizata de-a lungul timpului cu informatii si tehnici noi de interventie. „Este una dintre cele mai onorante zile ale carierei noastre. Este un privilegiu ca profesionisti din alta tara, din alta limba, sa considere munca noastra atat de valoaroasa incat sa fie tradusa”, potrivit lui William Heward, profesor emerit in educație la Universitatea de Stat Ohio (SUA), unul dintre autorii cartii, prezent la lansarea care a avut loc la Bucuresti. Celor care solicita aplicarea ABA in cazul copiilor cu tulburari din spectrul autist, expertul tine sa le explice ca in ABA exista metode diferite, toate dovedite stiintific. „Ceea ce face ABA este sa ofere strategii. Include o filosofie si principii de baza prin care educatorii pot crea interventii pentru probleme specifice pe care le au cu elevi tipici sau cu tulburari din spectrul autist”, a mai explicat William Heward. La evenimentul de lansare au fost prezenti peste 500 de experti romani in domeniu, care au participat la workshop-urile sustinute de cei trei autori americani de-a lungul zilei.

 

Despre ATCA

Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată se implică în recuperarea copiilor cu autism din anul 2008. Ancuţa Dumitrescu, preşedintele AUTISM VOICE, este primul specialist din România acreditat în analiza aplicată a comportamentului (Board Certified Behaviuor Analyst), singura metodă care s-a dovedit eficientă ştiinţific în recuperarea copiilor cu tulburari din spectrul autist.Din 2015, AUTISM VOICE este acreditată ca furnizor de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție care acreditează practicienii ABA în lume. AUTISM VOICE este singura instituție din România care oferă analiștilor comportamentali cursuri de formare continuă acreditate de BACB, fiind co-organizator al Conferinței Internaționale ABA, eveniment acreditat la nivel internațional. 100 de copii sunt inclusi în programe de terapie în centrele noastre sau la domiciliu. Organizaţia oferă cursuri gratuite pentru instruirea părinţilor şi a cadrelor didactice pentru a şti cum să interacţioneze cu aceşti copii speciali ?i pentru a-i ajuta să se integreze cât mai bine, dar şi traininguri în ţară pentru terapeuţi, cadre didactice şi părinţi.

2017-12-21T16:52:07+02:00