//Conferința “Tulburări de Spectru Autist” de la Cluj Napoca a reunit 200 de participanți

Conferința “Tulburări de Spectru Autist” de la Cluj Napoca a reunit 200 de participanți

Conferința “Tulburări de Spectru Autist – Ediția I”, organizată de Asociația JoyStory în parteneriat cu AUTISM VOICE, din data de 10 Noiembrie, de la Cluj Napoca, a atins capacitatea maximă de 200 de locuri a locației. Numărul cererilor a fost cu mult mai mare, motiv pentru care ne dorim ca la evenimentele următoare să poată participa toți doritorii.

Majoritatea participanților au fost cadre didactice, psihologi și logopezi, ceea ce ne duce cu gândul la o nevoie de informații privind tulburările de spectru autist.

Tematica abordată a fost una complexă, motiv pentru care considerăm că este necesară organizarea a cât mai multor evenimente în care  publicul să fie familiarizat cu tehnicile analizei comportamentale aplicate în practica de zi cu zi pentru eficientizarea terapiei la copiii cu tulburare de spectru autist.

“Desi in Bucuresti Conferinta ABA cu aplicatii in tulburarile de spectru autist este deja la a VIII -a editie, in afara capitalei nu au existat evenimente de acest gen pana in prezent. In acest weekend insa, la Cluj, am avut onoarea de a fi lector in cadrul primei conferinte ”Tulburari de spectru autist”.

Informatiile de specialitate vor ajunge astfel la specialistii si parintii din toata tara. astfel incat copiii cu autism sa beneficieze de servicii eficiente si sa aiba toate sansele pentru a fi recuperati si a avea o viata normala.”, spune Anca Dumitrescu, presedinte AUTISM VOICE.

Această primă ediție a conferinței, ne-a conturat percepția publicului prezent despre tulburările de spectru autist, astfel că, la ediția următoare vom aborda aspecte mult mai practice.

Le mulțumim tuturor celor care și-au manifestat interesul pentru această conferință și vă așteptăm la următoarea ediție, ediție pentru care așteptăm sugestii de teme specifice la următoarea adresa: centruljoystory@gmail.com .

 

2018-11-13T16:36:46+00:00