//Controlul oftlamologic pentru copiii cu TSA
  • Controlul oftlamologic

Controlul oftlamologic pentru copiii cu TSA

Este recomandată o testare oftalmologică pentru toți copiii și pentru adulți la fiecare doi ani. Persoanele cu autism pot procesa informațiile vizuale în mod diferit. Iată cum vă puteți pregăti pentru o vizită la oftalmolog și ce lucruri ar putea  să vă ajute în această zi.

Pregătiri pentru controlul oftalmologic

Dacă este prima vizită a persoanei la oftalmolog, vă recomandăm să găsiți modalităti prin care să-l familiarizați pe copil cu ceea ce urmează să i se întâmple: vă sugerăm să vizitați clădirea înainte de consult, să îl cunoașteți pe cel care urmează să îl/o consulte, să se familiarizeze cu aparatura, mirosurile specifice și cu toată procedura înainte de consultul propriu-zis.

De asemenea, este important să  oferiți toate detaliile ce țin de specificitatea diagnosticului copilului dumneavoastră, echipei care urmează să-i efectueze consultul, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine care sunt specificitățile comportamentale și senzoriale ale acestei tulburări.

Încercați să vă asigurați că întâlnirea are loc în prima parte  a zilei-poate chiar rezervați un interval de timp dublu față de un consult obișnuit.

Povestiri sociale

Poveștile sociale reprezintă o modalitate eficientă de a furniza informații despre o activitate și despre motivul pentru care o facem, de exemplu, ce se intamplă la oftalmolog și de ce trebuie să mergem pentru o asemenea examinare.

În ziua consultului

Puteți utiliza suporturi vizuale, cum ar fi o secvență de fotografii care ilustrează  diferitele etape implicate în vizita la oftalmolog. Acest lucru ar putea ajuta copilul  să știe ce urmează și când fiecare pas se vă finaliza. Puteți include, de asemenea,  imaginea  recompensa pe care o va primi  la sfârșit, astfel încât micuțul să știe foarte clar că urmează să primească ceva ce își dorește foarte tare în schimbul colaborării sale cu medicul.

Indicatoare de timp

Utilizați cronometrele vizuale sau auditive (de exemplu, cronometrele de nisip, sonerii, o alarmă a telefonului mobil) pentru a ajuta copilul să înțeleagă că această experiență are o limită de timp și că nu va dura foarte mult. Această tehnică poate să diminueze substanțial stresul provocat de acest tip de consult.

Distractori

În timpul consultului oftamologic, copilul poate beneficia de anumiți distractori care să îl ajute să facă față mai ușor situației. Poate să asculte muzică în căști sau să se joace cu diferite jucării senzoriale.

2018-06-22T06:25:15+00:00