- Smart Lab – digital, dar totuși social. Este posibil?
- În România sunt 6200 de școli. Cum putem îmbunătăți calitatea învățământului și, mai mult chiar, să îl transformăm?
- E posibil ca, direct din banca școlii, să fii pe teren cu Nadal sau să vizitezi Catedrala Notre Damme?
- Copiii învață 20% din ce aud și 30% din ceea ce citesc. Știți cum vor învăța 90%? Prin practică.
- Câți roboți lucrează în lume acum? Trei milioane! Mai simplu spus, atât de mulți cât toată populația Bucureștiului.
Într-o discuție cu Andreea Paul, președintele organizației neguvernamentale INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, Nicoleta M. Orlea caută să afle care sunt meseriile viitorului, sau ce vor lucra copiii și nepoții noștri.
“Copii de astăzi sunt generaţia de mâine. Sunt speranţa unui viitor mai bun: o naţiune performantă, resurse umane competitive. Depinde de noi cum alegem să clădim acest viitor. Stă în mâinile noastre să facem tot ceea ce este cu putinţă pentru a oferi copiilor educaţia şi protecţia de care au nevoie.”
Deși se vorbește din ce în ce mai mult despre digitalizare și școala on-line a fost un pas decisiv în această direcție, constatăm că mai sunt atât de mulți pasi de urmat și atât de multe beneficii de descoperit. În aceasta discuție, de la părinte la părinte, Andreea ne spune că nu este de ajuns să ai tablete în clasă pentru a considera că s-a dezvoltat educația digitala. În plus, desi părerile sunt împărțite, chiar și în acest scenariu, în educație ne bazăm foarte mult pe conexiunea socială.
Proiectul INACO este bazat pe principiile SMAC- social, mobil, analitic, cloud.
Adresându-se fiecărui copil, fie el de gimnaziu sau liceu, visul este ca aceștia să poată nu doar să acumuleze cunoștinte și experiențe, ci să poată și să lucreze împreună, fie ei din Bucovina, Japonia sau SUA.
Cu toții ne dorim copii fericiți și rolul nostru, ca părinți, este să le oferim o șansă pentru viitor. Cu atât de multe schimbări care apar cu rapiditate, flexibilitatea este o necesitate.
„Pe termen lung, scopul proiectului, unic în Uniunea Europeană, este ca fiecare dintre cele 6200 de școli ale României să aibă câte un Smart Lab care să ofere acces gratuit tuturor elevilor din România la educație digitală inteligentă.”
Mai multe detalii despre acest proiect: Smart Lab.
_______________________
Poți asculta episodul aici:
- Apple Podcast: Meseriile viitorului pentru copilul meu
- Spotify: Meseriile viitorului pentru copilul meu
- Google Podcasts: Meseriile viitorului pentru copilul meu
Urmăreste episoadele anterioare pe canalul nostru de Youtube: Autism Voice Romania
Știi un părinte căruia îi va fi de folos această discuție? Trimite-i acest link.