//Poarta către lume – Proiect facilitat de către BCR prin platforma „Bursa Binelui”
  • Poarta catre lume
Poarta către lume – Proiect facilitat de către BCR prin platforma „Bursa Binelui” 2018-03-08T18:02:17+00:00

Project Description

Cat face cuvantul MAMA? Pentru un copil sanatos, cuvantul poate fi un punctaj pe o tabla de scrabble. Pentru un copil cu autism insa, cuvantul MAMA se calculeaza in zeci sau chiar sute de ore de terapie ABA.

În prezent, în centrele AUTISM VOICE 15 dintre copii provin din medii extrem de vulnerabile. Unii dintre ei nu au pe cine striga mamă, ei trăiesc în orfelinate, alții sunt aduși de mână de la sute de kilometri, alții cresc în familii foarte sărace. Poarta către Lume – este proiectul dedicat strângerii de fonduri necesare recuperării acestor copii cărora AUTISM VOICE le oferă pro-bono orele de terapie necesare ca să poată trăi egali cu noi, zi de zi.

Orele de terapie sunt costisitoare – pregătirea terapeuților, materialele, camerele de terapie, evaluările periodice – toate se ridică, anual, la aproximativ 200.000 RON. Cu această motivație, AUTISM VOICE depune eforturi consecvente pentru asigurarea continuității terapiei celor 15 prichindei.

Scopul proiectului

Poarta catre Lume este unica sansa catre recuperare pentru 15 copii cu autism provenind din familii vulnerabile. Fondurile au scopul de a asigura continuarea terapiei in anul 2018, aducandu-i mai aproape de o viata mai buna in familie, la gradinita, scoala, in comunitate. Terapia ii invata sa iubeasca, sa se joace, sa comunice, sa se faca intelesi.

Cui donez?

Donezi pentru 15 copii cu autism din case de copii si din familii sarace. Donatia ta poate fi acea ora care sa-l ajute sa progreseze cu un pas spre a rosti „MAMA”. Sau pe Miriam sa zambeasca, ori pe Elena sa poata adormi ascultand si intelegand o poveste… Activitati ce par simple pentru noi, pentru un copil cu autism reprezinta provocari imposibil de realizat fara ajutor specializat. AUTISM VOICE ofera pro-bono ore saptamanale de terapie pentru ca 15 copii saraci sau abandonati sa scrie, sa se joace, sa vorbeasca, sa-si faca prieteni si multe altele activitati. Si copiii cu autism au dreptul sa traiasca experiente pe care tu le consideri naturale: emotii, bucurii, impliniri si realizari.

De ce să donez?

Autismul inseamna dependenta de un adult. Terapia e vitala si sansa unica la o viata autonoma. Cu 10 ani de experienta, ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile in programele de interventie in autism. Pentru 15 copii abandonati sau saraci, dar cu o forta teribila sa evolueze, singura sansa este ca AUTISM VOICE sa continue sa ii trateze. Donezi, asadar, ca sa putem deschide impreuna Poarta catre Lume pentru 15 copii cu autism.

Project Details

Categories: