///ProfAid – materiale video
ProfAid – materiale video 2018-04-04T09:30:11+00:00


ProfAid Kit este un program de formare a cadrelor didactice ce oferă soluții concrete pentru înlăturarea conceptului de “copil problemă” la clasă, folosind materiale educaționale si tehnici specifice de management al comportamentelor dificile și a tulburărilor severe de comportament. Proiectul este derulat de AUTISM VOICE si finanțat de Kaufland România.

Vezi si Mostre de materiale pentru cei potențial interesați de curs.

ProfAid Kit: CURS DEMONSTRATIV PROFAID KIT susținut de Anca Dumitrescu, primul specialist român acreditat internațional ABA

 

ProfAid Kit: Sistemul de tokeni ProfAid Kit: Contractul comportamental
Sistemul de tokeni este o procedură de modificare a comportamentului, care include trei elemente majore: o listă în care sunt notate comportamentele target, tokenii sau punctele pe care elevii le primesc pentru manifestarea comportamentelor target si lista recompenselor, care constă în articole preferate, activităţi sau privilegii – pe care participanţii le obţin prin schimbarea tokenilor pe care i-au câștigat. Un contract comportamental este un instrument pe care profesorii și părinții îl pot folosi cu succes atunci când este necesară gestionarea comportamentelor inadecvate și dificile.
ProfAid Kit: Modelarea comportamentelor ProfAid Kit: Regulile clasei
Întărirea diferențiată este o procedură foarte des utilizată în analiza aplicată a comportamentului.
Pe scurt, constă în întărirea unui comportament în timp ce altele sunt plasate în extincție. Scopul final este creșterea frecvenței comportamentului dorit în defavoarea celorlalte.
Regulile ajută profesorii să întărească comportamentele adecvate ale elevilor. Acestea nu trebuie scrise pe un panou din clasă și atât; ele trebuie revizuite constant și modificate pe parcursul întregului an școlar în funcţie de nevoile întâlnite.
</di