//Părintele co-terapeut sau activități pentru părinți și copii
  • Copii

Părintele co-terapeut sau activități pentru părinți și copii

Având în vedere faptul că părinții își petrec mult timp cu copiii diagnosticați cu tulburări de  spectru autist(TSA), sindromul Down sau alte tulburari de dezvoltare, este important ca aceștia să învețe modalități de abordare a situației, deoarece  asa îi pot ajuta pe copii sa depaseasca provocarile care pot interveni pe parcursul procesului de învățare.

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, oferind un mediu de îngrijire în care copilul se simte în siguranță și iubit face o mare diferență. Implicarea și petrecerea timpului cu copilul, fie prin joc, cântând, citind sau socializând, poate aduce o mare diferență în viața micuțului.

Crearea unui  mediu de învățare prielnic , îmbogățit  mai apoi  cu ajutorul câtorva sfaturi pentru a vă ajuta, vor influența categoric in bine mediul de invatare pentru copilul dumneavoastra. Există diferite tipuri de materiale de tip „do-it-yourself” (DIY) pe care părinții le pot folosi acasă, în funcție de vârsta copilului sau de  nevoile  particulare ale copiilor cu nevoi speciale. Există activități de învățare bazate pe suport visual , special structurate, pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta copilul.

Prin crearea de carduri  simple folosind litere, numere, forme, culori, animale sau alte obiecte obișnuite, puteți preda și întări vocabularul. Utilizați o cameră digitală pentru a fotografia obiecte sau persoane obișnuite pe care să le transfomați în carduri/ cartonase. Aceste carduri/ cartonase  pot fi folosite într-o varietate de moduri, incluzând învățarea copilului să eticheteze obiecte noi în jurul lor, să identifice persoane familiare, să asocieze obiecte și multe altele.

Creați cărți de secvențiere pentru a-I spune copilului o poveste într-un mod atrăgător. Cardurile de secvențiere pot ilustra sarcini simple de viață, cum ar fi realizarea unui sandwich, sau pentru sarcini mai complexe, cum ar fi asamblarea unei bucăți de mobilier. De exemplu, puteți face o serie de fotografii utilizând o cameră digitală pentru a ilustra povestea . Crearea  propriilor cărți de secvențe în acest fel are avantajul suplimentar de a folosi informația  pe care copilul o  cunoaște, ceea ce, la rândul său, va ajuta copilul să se identifice mai îndeaproape cu sarcină prezentată.

Alte instrumente DIY includ activități de tăiere și urmărire, foi de lucru, cărți de autocolant și povestiri sociale.

Materialele DIY vă ajută să oferiți un mod ușor și accesibil pentru a debloca oportunitatea educațională la domiciliu. Accesul copilului la învățarea continuă la domiciliu va spori cu siguranță performanțele în sala de clasă. În același timp, deveniți un co- terapeut de nădejde , ajutându-vă copilul să depășească barierele și provocările cu care s-ar putea confrunta din cauza nevoilor educationale speciale pe care acesta le are.

Sursa

2018-04-18T08:09:04+00:00