/, Știri/Etapa a doua a proiectului Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale debutează cu surprize!

Etapa a doua a proiectului Integrarea în școală a copiilor cu tulburări comportamentale debutează cu surprize!

cover-foto-facebook-2

În perioada Septembrie – Decembrie 2016, AUTISM VOICE, în parteneriat cu Kaufland România, debutează cursuri pentru profesorii din cinci școli publice din Capitală, în beneficiul elevilor intre 6 și 14 ani.

Prima etapă, training-urile teoretice pentru profesori, s-au derulat în perioada septembrie-octombrie 2016. Interesul profesorilor pentru cursurile teoretice a fost extrem de ridicat, astfel incat numarul estimat initial, de 100 de profesori, a fost depasit. Cadrele didactice implicate au învățat despre tulburările comportamentale la copii mici și adoleșcenți, au primit informații concrete despre tehnici aplicabile la clasă și au învățat despre diferențele dintre tulburări și cum se pot gestiona.

A doua etapă a acestui proiect, observația directă la clasă, are loc de-a lungul întregi lunii noiembrie. In aceasta etapa, specialiștii AUTISM VOICE merg in clase unde există elevi cu probleme comportamentale sau nevoi de direcționare a comportamentului colectiv.

Încă de la prima vizită în școli, specialiștii noștri au fost plăcuți surpriși de nivelul de atenție și implicare ale profesorilor.

„Profesorii sunt foarte deschiși și receptivi. Au înțeles și implementat din start sistemul de tokeni. Au înțeles și implementat și întarirea comportamentului pozitiv al copiilor, în timp ce au început să ignore comportamentul negativ, iar asta i-a schimbat și pe copii. Sunt foarte încrezătoare asupra faptului că, dacă profesorii continuă așa, cel puțin în Școala nr. 20 unde am fost eu, o să se observe multe lucruri frumoase și repede”,  a spus specialistul AUTISM VOICE, Ana-Maria Bogdan, Psiholog, Consultant și Coordonator ABA.

Până la sfârșitul lunii noiembrie, specialiștii AUTISM VOICE vor avea ore de observație directă la clasă în toate cele cinci școli publice participante în proiect, asistând la peste 50 de clase, unde predau profesorii participanți ai training-urilor.

 

2018-02-23T12:51:19+02:00