//O locomotivă cu autism, personaj în noul blockbuster din seria „Thomas & Friends”
  • O locomotivă cu autism, personaj în noul blockbuster din seria “Thomas & Friends”

O locomotivă cu autism, personaj în noul blockbuster din seria „Thomas & Friends”

O locomotivă cu autism îl va însoți pe Thomas în noul blockbuster bazat pe seria preferată a copiilor. Hugh Bonneville este cel care își împrumută vocea pentru noul personaj.

Pelicula „Thomas & Friends: Journey Beyond Sodor”, ce va fi lansată în această vară, aduce în prim plan o nouă serie de „locomotive experimentale”, inclusiv una care va oferi copiilor cu autism un caracter simpatic cu care să se poată identifica.

Noul film marchează a 72-a aniversare a primei cărți „Thomas the Engine Tank”, scrisă de Rev W. Awdry și publicată pe 12 mai 1945.

Locomotiva Theo este „foarte sfioasă, extrem de prevăzătoare și ciudată”. Are un „sistem de ghidare experimental și neobișnuit care nu funcționează întotdeauna lin și care face drumuri bruște înainte și înapoi atunci când roțile sale se blochează”.

Tăcută și gânditoare, locomotiva vorbește rar și nu are încredere în nimeni. Însă Theo este „bun și iubitor” și „și-ar dori să-și țină prietenii în siguranță, pentru ca apoi toți să aibă o viață liniștită”.

Un sondaj realizat de National Autistic Society a descoperit că micuții cu autism se asociază mult mai puternic cu personajele din „Locomotiva Thomas”, decât cu orice alt personaj din desenele animate, răspunzând mai bine la expresiile faciale ale locomotivelor, care sunt mult mai ușor de citit.

Ian McCue, producător senior al seriei „Thomas & Friends”, spune că prezența locomotivei Theo „reprezintă o recunoaștere a diversității tipurilor de personalități, scopul fiind să reproducă prietenii diferiți pe care copiii le întâlnesc la locul de joacă”.

2018-02-23T12:51:12+00:00