/, Știri/Workshop Internațional Psihologie și Behaviorism cu Dr. Robert Epstein. Lansarea în limba română a lucrării „About Behaviorism”, de B.F. Skinner

Workshop Internațional Psihologie și Behaviorism cu Dr. Robert Epstein. Lansarea în limba română a lucrării „About Behaviorism”, de B.F. Skinner

În data de 23 Septembrie 2017, la puțin peste 100 de ani de la formularea primelor principii ale behaviorismului, Autism Voice, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, U.B., Departamentul de Psihopedagogie Speciala, organizează primul Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism, cu Dr. Robert Epstein, cu ocazia lansării în limba română a lucrării renumitului behaviorist B.F. Skinner, About Behaviorism. Evenimentul este acreditat de către COPSI.

B.F. Skinner a fost cel mai controversat, dar în același timp și cel mai influent și mai marcant psiholog al secolului XX, iar lucrarea sa, About Behaviorism, este și la ora actuală un standard în ceea ce privește cercetarea și aplicarea behaviorismului la nivel mondial.

În cadrul Workshopului Internațional de Psihologie și Behaviorism, Dr. Robert Epstein va prezenta în detaliu atât lucrarea tradusă și editată în limba română de către AUTISM VOICE, dar va susține și un training de înaltă specialitate în domeniul cercetării și al tehnologiei behavioriste.

Agenda evenimentului

9.15 – 11.00 – Creativitate și inovație. Skinner, creativitatea și problema comportamentului spontan

11.00 – 11.15 – Pauză de cafea

11.15 – 13.00 – Management personal. Skinner ca manager personal. Schimbați-vă în bine obișnuințele proaste

13.00 – 14.00 – Pauză de masă

14.00 – 15.45 – Skinner si Behaviorismul. Discuție despre Praxics.

16.00 – 17.00 – Sesiune de întrebări/răspunsuri și autografe.

Înscrierile la workshop se pot face prin formularul de mai jos și la adresa http://bit.ly/2sotUVi  până la data de 20 septembrie 2017.

Taxa workshop-ului până pe 31 august 2017 este de 200 de RON (taxa include un exemplar al lucrării About Behaviorism și Coffee Break-ul. Prânzul se achită suplimentar.)

Taxa workshop-ului după 31 august 2017 este de 250 de RON (taxa include un exemplar al lucrării About Behaviorism și Coffee Break-ul. Prânzul se achită suplimentar.)

Taxa de participare se achită în contul Autism Voice, Cod fiscal: 23830437, Contul bancar: RO12BACX0000000968803024, deschis la Unicredit Tiriac Bank, Dristor, cu mențiunea “Workshopului Internațional de Psihologie și Behaviorism, nume și prenume participant” .

”B.F. Skinner a fost o persoană remarcabilă, extrem de productivă, creativă și fericită, în mare parte datorită experienței sale în management personal, un set de abilități de schimbare personală derivate, într-o anumită măsură, din propria activitate științifică și teoretică. Într-o anumită măsura, cercetările contemporane privind autocontrolul pornesc de la formularea lui Skinner, și în special se axează asupra cogniâiei ți alegerii (choice). Succesul extraordinar pe care l-a avut Skinner în aplicarea principiilor managementului personal în viața sa ar trebui să ne inspire să ne uitam mai atent la valoarea posibilă pe care aceste principii le-ar putea avea în societate.”

                                                                                                                                                                        Dr. Robert Epstein

Despre B.F. Skinner

Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept pe care îl avem la îndemână în educație, fie că suntem părinți, analiști comportamentali, psihologi sau profesori, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).
Așadar, în încercarea noastră de a modela comportamente, de a aduce îmbunătățiri în viața altor persoane, în propriile relații sau în modelele didactice actuale, ne vom opri de fiecare dată pentru a înțelege și a studia lucrările sale, B.F. Skinner fiind în continuare un reper în psihologia modernă și educație.

Despre Dr. Robert Epstein

Editor și cercetător în domeniul psihologiei, profesor și un distins om de știință care și-a dedicat întreaga sa carieră educării publicului larg despre progresele și descoperirile din domeniul sănătății mintale și al științelor comportamentale.

Este cunoscut ca fiind fostul Redactor-Șef al bine-cunoscutei reviste „Psychology Today”, iar, în prezent este psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al centrului Cambridge de studii comportamentale din Massachusetts, S.U.A..

2018-02-23T12:51:12+00:00