//Acesta este Lego, cățelul care alungă coșmarurile micuțului cu autism Tupper!
  • cățelul care alungă coșmarurile

Acesta este Lego, cățelul care alungă coșmarurile micuțului cu autism Tupper!

Tupper Dunlop trăiește în Winnipeg, Canada, și suferă de tulburare din spectrul autist. Iar el este Lego, cățelul care alungă coșmarurile.

Atunci când avea 2 ani, nu putea susține un contact vizual, nu știa să răspundă la nume și nu putea comunica deloc verbal. Dormea doar în reprize de câte 45 de minute și între 3 și 6 ore în total. Între reprizele de somn plângea, urla, se lovea cu capul de pereți și de podea pentru că nu știa cum să se calmeze și cum să exprime ceea ce simte.

Însă atunci a apărut Lego în viața lui, un labrador care este câine de terapie asistată pentru copiii cu autism.

„Ideea unul câine de terapie în viața lui Tupper a venit atunci când ne-am dat seama că iubește animalele. Aveam un prieten care venea mereu la noi împreună cu cățelul și am văzut că Tupper interacționa cu el, se juca și era foarte fericit, încântat, râdea și scotea sunete de bucurie. Acest lucru a întărit faptul că un animal ar putea să-i ofere un suport bun și l-ar putea încuraja să interacționeze cu cei din jur”, spune mama sa, Nancy Dunlop, pentru CBS News.

Acum Tupper are 3 ani, este mai calm, vorbește și poate face lucruri normale pentru un băiețel de vârsta lui. Merge la plimbări cu familia lui și doarme cu Lego în fiecare noapte, fără nicio problemă.

„Este preferatul meu. Este atât de dulce”, spune Tupper despre cățelul lui.

Lego își pune capul pe Tupper înainte de somn iar în cinci minute băiețelul adoarme. În plus, știe când Tupper începe să se streseze și își pune o lăbuță peste el pentru a-l preveni să fugă.

Nancy a povestit că Tupper se simte în siguranță când Lego îl atinge. Contactul fizic ajută creierul să elibereze substanțe chimice precum serotonina, care îl ajută pe băiat să se simtă în siguranță și să doarmă.

Tupper își freacă picioarele de Lego când are nevoie să se concentreze, iar Lego îi adue o jucărie când Tupper nu se simte bine.

„Lego ne permite să ieșim din casă și să facem lucruri pe care nu le făceam înainte ca o familie. În loc să țipe și să fugă în mod constant, Tupper este mult mai liniștit, mai calm, stă lângă noi și se poate concentra”, spune Nancy.

Tupper și Lego au o legătură specială. Te invităm să le afli povestea!

2018-02-23T12:51:11+02:00