//Loteria Română a susținut copiii cu autism, cu 250 de ore de terapie
  • Loteria Română a susținut copiii cu autism, cu 250 de ore de terapie

Loteria Română a susținut copiii cu autism, cu 250 de ore de terapie

Compania Naționala Loteria Română S.A. (C.N.L.R. S.A.) a oferit, în perioada 2016-2017, 250 de ore de terapie gratuită copiilor cu autism ai AUTISM VOICE. Sponsorizarea, oferită cu generozitate de către companie, a ajutat timp de mai bine de patru luni de zile, copiii cu autism cazuri sociale ai asociației.

„Suntem fericiți, pentru copiii noștri, când astfel de companii ne ajută cu încredere să-i putem recupera pe cei mici care altfel nu ar avea pe nimeni care să-i susțină. Sperăm ca astfel de gesturi să inspire și mai multe companii să ajute. Numai împreună putem construi un viitor mai bun pentru copiii cu probleme grave comportamentale și cognitiv-comportamentale”, a declarat președinta AUTISM VOICE, Anca Dumitrescu.

Ajutorul financiar, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Loteria Română a ajutat cei 15 copii cu autism din familii foarte sărace sau din centre de plasament pe care AUTISM VOICE îi ajută gratuit să se recupereze și să se integreze în societate.

Ei sunt doar o parte dintre copii

Miruna

Miruna, o fetiță din București a cărei mamă a murit la naștere, în urmă cu 6 ani, este în grija unui asistent maternal de la vârsta de doua luni. Ea s-a născut prematur și a avut scor Apgar 1, motiv pentru care a avut nevoie de kinetoterapie din primele luni de viață. Diagnosticul de tulburare din spectrul autist pus de medici a impus și terapia ABA, iar micuța a început terapia începând cu vârsta de 2 ani și 4 luni.

 

 

 

Marian

Marian este unul dintre cazurile sociale cele mai grave pe care le avem în grijă. El vine de trei ori pe săptămână la AUTISM VOICE pentru terapia ABA. Pentru ca Marian nu vorbește, terapeutele au dezvoltat programe speciale pentru el, sa il ajute sa comunice printr-un sistem de imagini. Micuțul are nevoie de terapie intensiva mulți ani de acum încolo.
Stefania, 10 ani, sat Lilieci, Ialomita

 

Ștefi

Ștefania are nevoie de terapie sustinuta pentru autism si ADHD. Pana acum, a facut peste 5 ani de terapie si mai are nevoie de sprijin multi ani de acum incolo. Cand a inceput stia sa spuna doar mama si tata. Acum leaga fraze si poate purta o conversatie, reuseste sa se imbrace singura si stie alfabetul. Micuța merge și la o școală specială.

 

Tibi

Tibi vine aproape zilnic la terapie din satul Udeni, Telorman. Dacă înainte de terapie plângea și 10-12 ore pe zi, acum a făcut progrese remarcabile. Nu mai urlă, mănâncă singur, nu mai fuge, povestește bunica. „A luat saci de medicamente. Nimic nu poate face ce face terapia. Mă chinui cu drumurile facute zilnic la Bucuresti, dar nu îmi pare rău”.

 

 

Adrian

 

Adi a fost abandonat intr-o maternitate din Bucuresti la nastere, are diagnostic de autism de la psihiatru, insa niciodata nu a facut terapie pana sa ajunga la noi. Din luna mai 2015, baiatul face terapie la AUTISM VOICE, de doua ori pe saptamana, si este adus de doi voluntari. Adi merge la o scoala speciala, stie sa citeasca, iar terapia il ajuta sa se controleze si sa fie din ce in ce mai bine.
Ca sa inteleaga cineva, labirintul pe care il strabate un om in cresterea unui astfel de copil, ce provocare mentala, fizica si materiala presupune un astfel de efort e aproape imposibil!

2018-02-23T12:51:13+00:00