//Ea este Julia, primul muppet cu autism din „Sesame Street”!
  • Ea este Julia, primul muppet cu autism din “Sesame Street”!

Ea este Julia, primul muppet cu autism din „Sesame Street”!

Seria de televiziuneSesame Street a făcut un pas uriaș în demersul său de a educa telespectatorii – a introdus primul său personaj muppet cu autism, în episodul care a rulat la TV pe 10 aprilie 2017.

Julia este un muppet adorabil, în vârstă de 4 ani, care suferă de tulburări din spectrul autist.

Episodul de luni s-a numit „Meet Julia” și a prezentat-o lumii pe micuță în 10 minute impresionante.

Producătorii show-ului care rulează la televiziune de aproape 50 de ani au făcut cercetări amănunțite și au lucrat cu organizațiile care sprijină persoanele cu autism pentru a decide cum să o portretizeze pe Julia.

Fetița este prezentată ca fiind un personaj creativ și talentat, care adoră să picteze, să își facă prieteni noi și să se joace.

Aflăm astfel că: „Pentru Julia, autismul înseamnă că ar putea să nu-ți răspundă imediat la întrebări. Și ar putea să nu facă ce te aștepți tu să facă, adică să bată palma cu tine. Julia face lucrurile puțin diferit. Câteodată, persoanele cu autism fac lucruri care ție ți se par ciudate. Însă Julia face și câteva lucruri pe care sigur ți-ar plăcea să le încerci. Și, câteodată Julia are nevoie de o pauză.”

Cel mai nou episod din „Sesame Street” celebrează unicitatea ficaruia dintre noi iar personajul Big Bird încheie momentul Juliei cum nu se putea mai bine: „Toți prietenii mei sunt diferiți, fiecare este unic.„.

Vă invităm și pe voi să o cunoașteți pe Julia:

2018-02-23T12:51:13+00:00