//Terapia le-a schimbat destinele! Aceasta este povestea gemenilor cu autism din Brașov care trăiesc o viață normală
  • Terapia le-a schimbat destinele! Aceasta este povestea gemenilor cu autism din Brașov care trăiesc o viață normală

Terapia le-a schimbat destinele! Aceasta este povestea gemenilor cu autism din Brașov care trăiesc o viață normală

Robert și Radu au aproape 20 de ani și au fost diagnosticați cu autism încă din copilărie, dar terapia i-a salvat. Mama lor a refuzat însă să îi considere bolnavi, așa că i-a integrat la grădiniță și la școală cu ceilalți copii. Nu a fost un drum ușor, însă rezultatele se văd.

„Nu se ştia mai nimic în Braşov despre autism, iar atunci când auzeau că o persoană are autism, din start conceptul era că nu se poate face nimic. Important era să fie într-un mediu cu copii tipici, ca să poată copia comportamentele, pentru că ei chiar dacă nu arată fizic că se întorc cu faţa spre tine ca să te asculte sau nu imită imediat, dar copiază şi înregistrează ca nişte magnetofoane.”, a povestit Gabriela Plopeanu, mama, la Digi 24.

Radu are o formă mai severă de autism, însă a mers la școală în fiecare zi. În prezent, este elev la Liceul de Artă, în clasa a 12-a, iar ultima sa pictură este un portret.

Robert a absolvit Colegiul Andrei Șaguna din Brașov cu nota 9.65 la matematică și studiază la Științe economice la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

Diamanta Bulai, profesor psiholog, pentru Digi 24: „Nu este afectată dezvoltarea intelectuală. Au o capacitate de afecţiune deosebită şi nu ar trebui să ne lipsim de potenţialul lor afectiv şi intelectual.”

Te invităm să urmărești un reportaj impresionant care dovedește că terapia are puterea să schimbe destine și vieți.

Sursa: Digi24.ro
Sursa foto: Facebook Gabriela Plopeanu

2017-06-21T21:41:17+00:00