Memo, Daniel Osmanovici, Andrei Gligor și George Baltă vor parcurge 100 de km în mers pentru copiii din Asociația Autism Voice

  • Cei 4 sunt inițiatorii mișcării 100K Walk 2019

  • Fiecare kilometru parcurs se va traduce într-o oră de terapie gratuită pentru un copil cu autism

Realizatorul radio, Memo Vrînceanu, Daniel Osmanovici, blogger de parenting, ultramaratonistul Andrei Gligor și rugbystul participant la curse de alergare în scaunul cu rotile, George Baltă, vor strânge fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice printr-un proiect inedit: 100 K Walk din București până în Ploiești.

Startul marșului va fi pe 16 noiembrie, de la ora 07:00, din zona Arcului de Triumf, iar cei patru își propun să parcurgă 100 de kilometri până în Ploiești. Fiecare kilometru parcurs se va transforma într-o oră de terapie pentru cei 400 de copii din cadrul centrelor Autism Voice.

„Costul unei ore de terapie este de 55 de lei, iar scopul nostru e ca tot mai mulți oameni să se alăture acestui demers aflat la prima ediție. Este o acțiune curajoasă și ne bucură foarte tare faptul că Memo, Andrei, George și Daniel și-au luat acest angajament față de copiii cu autism. Prin pași mici, putem oferi terapie gratuită micuților cu tulburare din spectul autist”, a precizat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Evenimentul 100K Walk își propune să strângă un număr cât mai mare de oameni care pot dona fie direct către https://atca.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10467, fie mergând un număr cât mai mare de kilometri dintre cei 100 sau chiar pe toți prin mers sau alergare. Toți cei care vor să ajute cu un anumit număr de kilometri, vor trebui să-și încarce activitatea pe Strava, în intervalul 16 -17 noiembrie, și să se asigure că s-au alăturat clubului 100K Walk.

Pentru a avea mai multe șanse de recuperare, un copil cu autism trebuie să facă între 2 și 4 ore de terapie pe zi, iar costul lunar al terapiei variază între 2500 și 7000 de lei. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: https://www.facebook.com/events/554135615361905/

Despre initiatorii 100K Walk

Sebastian (Memo) Vrînceanu , realizator de radio și maestru biclofonist, reface simbolic drumul spre o lume mai bună pe care l-a parcurs în urmă cu 20 de ani, mergând acum pentru o lume mai bună, mai incluzivă, în care vocea celor mici și izolați să se facă auzită cu putere.

Daniel Osmanovici , este călit în ale tăticiei și mare susținător al cauzelor umanitare prin activități sportive. El știe că poate să ducă la bun sfârșit acest drum și dorește să demonstreze că stă în puterea oricăruia dintre noi să contribuie la un viitor mai bun pentru toți.

Andrei Gligor , ultramaratonist de fapte bune care a alergat pe toate continentele, găsește ultraprovocator să meargă 100 km, mai ales dintr-o bucată si  îi revine misiunea de a-i ține în priză pe ceilalți trei prieteni care-l însoțesc în această călătorie inedită.

George Baltă, sportiv de performanță, campion și vice-campion national de rugby până la vârsta de 20 de ani, știe foarte bine cum să transforme frica în curiozitate. De cinci ani, participă la curse de alergare în scaunul cu rotile, maratoane și semi-maratoane pentru a ajuta copiii aflați în suferință.