//AUTISM VOICE organizează cursuri de dezvoltare personală pentru părinți
  • cursuri de dezvoltare personală pentru părinți

AUTISM VOICE organizează cursuri de dezvoltare personală pentru părinți

Un nou grup de suport începe din luna septembrie în cadrul AUTISM VOICE, susținut de psihoterapeutul Andreea Cosmaciuc.

Întâlnirile vor fi stabilite o dată la două săptămâni iar grupul va fi unul format inițial și menținut pe parcursul celor 10 întâlniri, obținând astfel un cadru securizant pentru fiecare.

Cursurile de dezvoltare personală pentru părinţi au loc în fiecare vineri, o dată la două săptămâni, începând cu 22 septembrie. Prețul este de 70 ron/ ședință de 3 ore/ persoană. 

Pentru părinții ai căror copii fac terapie în Centrele AUTISM VOICE, organizăm grupuri de socializare pentru copii, supervizate de voluntarii AUTISM VOICE, pentru ca voi să puteți participa fără să vă faceți griji că nu aveți unde și cu cine să-i lăsați pe cei mici! Grupurile vor fi organizate tot în Centrele ATCA!

Cursul de dezvoltare personală reprezintă un suport și o resursă pentru fiecare părinte implicat, facilitând accesul la o paletă largă de perspective. Se adresează oricui vrea să devină o versiune mai bună a lui însuși.

Parcurgerea lui are multiple beneficii.

Vei reuși să te detensionezi, să te exprimi emoțional, să-ți descoperi potențialul și să-ți crești abilitățile de comunicare.

Îți vei identifica resursele și vei găsi acele soluții realiste, optime și responsabile. Vei observa cum îți poți lărgi zona de confort, ducând astfel la capacitatea de a face față mai bine schimbărilor. Toate se îndreaptă spre autoasumarea propriei existențe și construirea scenariului de viață dorit.

Este un traseu pe care îl vom parcurge împreună și care se va adapta nevoilor tale.„, spune Andreea Cosmaciuc.

Înscrierea la grup este o alegere a ta.

Parcurgerea lui are multiple beneficii:

-poți înțelege mai bine comportamentul tău și al celorlalți
-vei comunica eficient nevoile tale
-vei identifica acele gânduri care te macină și vei putea să-ți construiești altele mai potrivite pt tine, realiste ce-ți vor oferi o stare de bine
-îți vei putea lărgi zona de confort astfel încât să accepți mai bine schimbările din viața ta
-vei știi care-ți sunt valorile ce-ți guvernează viața
-vei observa modul în care ești perceput de ceilalți, într-un mediu securizant și confidențial
-vei descoperi cauzele și efectele comportamentelor tale ineficiente, exersând noi modalități de comportament și comunicare
-vei descoperi resursele personale, adesea nebănuite putându-le valoriza

Dacă vrei să te înscrii la Cursul de dezvoltare personală pentru părinți, trimite un mail la adresa andreea.maria.cosmaciuc@gmail.com. Andreea poate fi contactată la numărul de telefon 0727095308.

Ce spun două dintre mămicile care iau parte la curs:

Vinerea părinții AUTISM VOICE au „cursuri” de dezvoltare personală. Copiii sunt la terapie,iar noi suntem la terapia noastră. Stăm așezați în semicerc ca la „alcoolicii anonimi” și povestim … plângem, râdem, împărtășim (pentru că aici ne înțelegem, vorbind aceeași limbă, fiind uniți de aceleași legături și sentimente)…facem joculețe, teste sau scenete…desenăm, ne punem în pielea celuilalt…Și plângem. Și vorbim. Și Andreea-terapeutul-ne „deschide” ochii prin întrebările ei…La prima ședință am plâns cel mai mult…Terapeutul mă întreba ceva despre mine și ceea ce simt eu-eu vorbeam numai despre EA. Ne „învață” să ne prețuim, să ne acceptăm, să gestionăm situații jenante, crize și frustrări… Răspunsurile vin singure… Parcă mă „luminez” după fiecare întrevedere…și îmi dau seama cât de mult contează și cât de bine îmi face să împărtășesc…să vorbesc…să accept…să nu blamez. Recomand oricărui părinte aceste cursuri.

 

M-am înscris la curs știind doar ca este ținut de Andreea Cosmaciuc, pentru care aveam un mare respect ca și terapeut ABA (între timp sfera de respect s-a lărgit 🙂 ). Credeam ca e despre copiii atipici și mare mi-a fost mirarea când am aflat ca este despre..noi. Încă am dificultăți sa ma văd ca pe o persoana separat de mama lui Tudor (către care se canalizează cam toată energia mea), dar mici schimbări se văd (eu le simt, nu știu dacă sunt și vizibile din afara). Mai e drum lung de parcurs..
Ce pot spune este ca impactul este mai mare decât al unui curs online (ca o mică schimbare „vizibila” m-am înscris la un curs de dezvoltare personală, dar una e când ți se spune la sfârșitul videoclipului „acum gândește-te la..” și alta sa fii îndrumat spre răspuns cu întrebări precise, dar intr-un mod așa de delicat încât parca îl știai dintotdeauna. Îmi place foarte mult sa urmăresc „maestrul” in acțiune: când pune întrebări celorlalți e așa de clar unde vor ajunge și e de neînțeles cum de, atunci când ești tu ținta întrebărilor, nu mai e deloc clar..Un curs online, deși poate fi accesat la un moment mai prielnic, nu îți oferă asta. In plus, maestrul nostru știe cu ce probleme ne confruntam și uneori mai „furam” și câte o idee pt bunul mers al lucrului cu copiii 🙂
Mulțumim, Andreea, pentru ca ești alături de noi!

 

2018-02-23T12:51:10+00:00