//Ultramaratonistul Andrei Gligor aleargă pentru copiii cu autism din AUTISM VOICE!
  • Andrei Gligor

Ultramaratonistul Andrei Gligor aleargă pentru copiii cu autism din AUTISM VOICE!

Andrei Gligor a început să alerge pe distanțe lungi în 2011 iar de atunci și-a dat seama că poate face multe pentru cei din jurul său.

Are 40 de ani, lucrează în domeniul IT și este pasionat de sport. A început să alerge maratoane de șosea atât în țară cât și în străinătate, maratoane și ultramaratoane montane, curse de triatlon, Ironman și de curând una dintre cele mai dificile curse de andurantă din lume, Marathon des Sables-250km de alergare în deșertul Marocan.

Duminică, Andrei aleargă la Maratonul Internațional București pentru 139 de copii diagnosticați cu autism din AUTISM VOICE. Oricune poate dona, iar donațiile inseamnă ore de terapie pentru acești copii.

Ultima provocare a reprezentat-o Grand to Grand Ultra 273km unde a ocupat locul 7 la general și 2 la categoria de varstă.

Andrei Gligor a fost invitat la Antena 3, unde a vorbit despre provocările din cariera sa și despre micuții cu autism din AUTISM VOICE.

„Nu intenționam să alerg la Maratonul Internațional București pentru că îmi imaginam că o să vin destul de avariat din Statele Unite. Însă un telefon primit cu câteva zile înainte de a pleca în State m-a făcut să reconsider această opțiune. Este vorba despre Asociația de Terapie Comportamentală AUTISM VOICE, care se ocupă de terapia copiilor cu autism, pe care eu i-am vizitat.

După ce m-am întors, am fost la unul dintre centre și am vizitat copilașii și ce pot să zic este că am plecat cu lacrimi în ochi și cumva mi-am dat seama că acești copii au nevoie de terapie.”, povestește Andrei.

Te invităm să urmărești interviul complet pe care Andrei l-a acordat la Antena 3:

2018-02-23T12:50:56+00:00