//Cum ajută tehnologia în terapia copiilor cu autism
  • terapia copiilor cu autism

Cum ajută tehnologia în terapia copiilor cu autism

Tehnologia reprezintă pentru mulți o afacere, însă majoritatea o consideră o distracție. Ceea ce nu știam este faptul că tehnologia poate fi și tratament în terapia copiilor cu autism.

Autismul este o afecțiune de natură neurobiologică, ce face dificilă comunicarea și menținerea unei relații cu cei din jur.

Jurnaliștii de la Antena 3 au realizat un material în Centrele ATCA despre micuțul Remus, care face terapie de mai bine de un an de zile.

Remus o place pe Raluca, terapeutul care se joacă mereu cu el. Jocul are însă un scop clar.

Am avut succes cu utilizarea tabletei pentru dezvoltarea limbajului la copiii nonverbali. Faptul că le pui cântecele și sunete i-a făcut să se deblocheze și să înceapă să vorbească.„, spune terapeutul Raluca Anghel.

Majoritatea copiilor pe care îi avem în acest moment în programe de terapie în cadrul Asociației pot utiliza tableta în cadrul sesiunilor de terapie, tableta fiind un element extrem de motivant pentru copii. Atât în cadrul sesiunilor de terapie, cât și acasă, cu părinții. Un aspect destul de important este că adultul controlează tableta în activitățile de învățare și el este cel care trebuie să-l convingă pe copil să se implice în cadrul jocurilor de pe tabletă„, menționează Anca Dumitrescu, președinte AUTISM VOICE.

Te invităm să urmărești materialul video pe site-ul Antena3.ro.

2018-02-23T12:51:00+00:00